Thursday, August 26, 2010

Viimane nädal Nupuris

Kirjutan nüüd küll tagant järgi, kuid parem hilja kui mitte kunagi või mis?


Viimane nädal Nupuris algas väikese ärevusega, kui õpetaja grammatika tunni alguses meile hirmuäratavast Islandi keele lõpueksamist rääkis. Isegi mina, kes ma seni suutsin suheliselt rahulik olla hakkasin kartma, et ehk peaks õppima hakkama:D. Ja just sel hetkel poetas soe päike oma ninnu pilve tagant välja ning õppimisest ei tulnud esimestel päevadel küll midagi välja.
Niisiis otsustasime väikese kambaga minna veel ümbrust avastama. Fotokad kaenlas ja tuulejoped seljas võtsime ette umbes 1,5 tunnise jalutuskäigu. Loodus oli nagu alati lihtsalt super: taevas oli sinine nagu multikates, loodus rohetses, linnukesed paterdasid kivide vahel, lambad lonkisid mäenõlvadel ja kõik oli lihtsalt unustamatu:D.
  • Väike maja orus:)


  • Vesi igal pool


  • Vabaõhulapsed: Mina, Nina, Gianluca ja Fran


Lõpuks siis alles neljapäeval leidsin, et homme on eksam ja tuleks veidike pingutada. Niisiis alustasin juba pärastlõunal õppimisega. Muidugi oli väljas järjekordselt ilus päikesepaisteline ilm.
Siiski leidsin teisigi, kes olid valmis õppima...


  • Tublid õpilased: Mina ja Domenico

Reedel see siis juhtuski - 3 nädalase väga laheda kursuse lõpueksam. Eksam läks ise tegelikult üpris lihtsalt. Eelmisel õhtul olime osadega juba nii õppimise sees, et igast laused Islandi keeles tulid kui iseenesest:

  • Ég tala ekki ìslensku
  • Ég veit ekki
  • Ég skil ekki ...


Ei aga tegelikult ma ikka mõistan veidike rohkem. Kõige kurvem selle päeva juures oli aga see, et kui eksam oli läbi hakkasid enamus pakkima ja valmistuma minekuks, mis mulle kohe meenutas, et ongi tegu viimase päevaga. Võib-olla ei näe ma mõningaid inimesi enam mitte kunagi oma elus...


Vaatamata veidike kurvale meelele toimus õhtul parim pidu üldse. Esimest korda pakuti meile sealiha ja lambaliha (muidu oli igapäev aint kala:D). Toit oli rikkalik ning lõbustused olid veelgi paremad. Nimelt pidi iga õppegrupp tegema ühe etteaste kõigile, et meenutada nii 3 möödunud nädalat, tänada oma õpetajat või lihtsalt nalja teha. Muidugi olid meie number 1 grupis kõik kõige kreisimad hispaanlased ja itaallased ning see tähendas, et meie etteaste tuleb igati ropp ja naljakas:D


Me nägime 3 tundi vaeva, et panna kokku väike looke meie kogemustest selle 3 nädala jooksul ning moodustada sellest üks põnev Islandile tüüpiline saaga koos roppude naljade, kõrgete Islandi hindade, lammaste, mustikate ja viikingitega - täisvärk.

Meie etendus oli tohutult edukas, kõik olid naerust krampis ning meie olime üliõnnelikud. Meist tehti ka video..loodan, seda peagi näha (siis ehk näitan teile ka:D).

  • Parim keelekursuse grupp üldse



...järgmisel päeval pakkisimegi asjad ning panime kahe bussiga Reykjaviki poole kimama. Veel üks super seiklus on nüüd läbi...olin kurb, aga samas ärevuses, mis ootab mind Reykjavikis...

...ja sellest kõigest räägin juba järgmises postituses:D

2 comments:

  1. Sa rääkisid seda lugu nii innustavalt, et mulgi tuleb sisimas väike pisar silma :D ja ilusad kutid Sul seal pildi peal :D:D:D
    ootan juba põnevusega järgmist postitust :D
    siki

    ReplyDelete
  2. owww, ma mõtlesin, et kuhu kadunud oled vahepeal juba :) 3 nädalat juba möödas :/ nii kiiresti ikka aeg lendab

    ReplyDelete